Składniki
* 1 kg jabłek
* cukier wg uznania
* cynamon
* cukier waniliowy
Wykonanie
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Zalane wodą stawiamy na gazie.
Dodajemy cukier wg smaku i kwaśności jabłek, łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy.
Mieszamy do uzyskania "ciapy". Potem blendujemy. Zostawiamy na 5 min do gotowania.
Przekładamy do słoików, zakręcamy i gotujemy 3 razy odwrócone do góry nogami.
Przekładamy do słoików, zakręcamy i gotujemy 3 razy odwrócone do góry nogami.
Wieczko musi się "wciągnąć".
Można jeść na ciepło i na zimno, z biszkoptem lub bez :)
Smacznego!
Można jeść na ciepło i na zimno, z biszkoptem lub bez :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz