Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 16 lutego 2015

Mus jabłkowy inaczej...

Zawsze, gdy w siebie wątpię, mam chwilę słabości, jestem padnięta, albo po prostu mam zły dzień sięgam po niezawodny w tych sprawach mus jabłkowy. Nie raz koił mi nerwy lub topił wszystkie smutki...

Składniki
* 1 kg jabłek
* cukier wg uznania
* cynamon
* cukier waniliowy

Wykonanie
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Zalane wodą stawiamy na gazie.
Dodajemy cukier wg smaku i kwaśności jabłek, łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy.
Mieszamy do uzyskania "ciapy". Potem blendujemy. Zostawiamy na 5 min do gotowania.
 Przekładamy do słoików, zakręcamy i gotujemy 3 razy odwrócone do góry nogami.
Wieczko musi się "wciągnąć".

Można jeść na ciepło i na zimno, z biszkoptem lub bez :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz